Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’ne yeni başkan seçildi

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’nin olağanüstü toplantısı yapıldı. Toplantıda kurul üyeleri, “2022-2028 Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına yönelik Programın” uygulanmasını konusunu görüştü.

Birlik tarafından Türkmenistan Devlet Başkanı’nın aldığı karar doğrultusunda oluşturulan “Türkmenistan’daki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme Fonu” hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının gündeminde ayrıca Birlik Yönetim Kurulu oluşumunda değişiklik yapılması ve Birlik Yönetim Kurulu Başkanı seçimi de yer aldı.

Bu bağlamda, Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’ne yeni başkan seçildi. Birliğin yeni başkanı görevine Nökerguli Ataguliyev seçildi.

Nökerguli Ataguliyev, devlet ve diplomatik faaliyetlerde geniş deneyime sahiptir. Kendisi Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkileri Bakanı, Türkmenistan’ın BAE ve Tacikistan nezdindeki Büyükelçisi görevilerinde bulundu.

Aynı zamanda, Nökerguli Ataguliyev Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı görevinde de bulunmuştu.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-sanayiciler-ve-girisimciler-birligine-yeni-baskan-secildi-2/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir