Irak, Türkmenistan ve Katar’dan gaz ithal etme çabalarını sürdürüyor

Irak Başbakanı Muhammed Şii El Sudani, doğal gaz ithalatına alternatifler bulunması talimatını verdi. Başbakanlık Ofisi (PMO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Al-Sudani, enerji sektöründe Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmede, mevcut hükümetin elektrik enerjisi üretiminin 26 bin megavat ile Irak tarihinin en yüksek düzeyine ulaşmak için tedbirler aldığını söyledi.

Irak birçok mega projeyle gaz üretimini artırmaya çalışsa da El Sudani, Irak hükümetine alternatifler ve hızlı çözümler bulması ve Türkmenistan ve Katar’dan gaz ithal etmek için başlattığı çalışmaları sürdürmesi yönünde talimat verdi.

Başbakan ayrıca Petrol Bakanlığı’na enerji sahalarının geliştirilmesi için uluslararası şirketlerle birlikte çalışması talimatını verdi ve güneş enerjisinden elektrik üreten projelerin tamamlanmasının hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/irak-turkmenistan-ve-katardan-gaz-ithal-etme-cabalarini-surduruyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir