Müftü Mete Kabri Başında Anıldı

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, vefatının birinci yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Anma törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in yanı sıra Türk Azınlık temsilcileri ve kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

Geçtiğimiz yıl 14 Temmuz tarihinde 57 yaşında hayata veda eden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete için İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’nde mevlit okutuldu.

Cuma namazı sonrasında Müftü Mete için İskeçe Aşağımahalle Mezarlığındaki kabri başında tören yapıldı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından duayı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa yaptığı konuşmasında, Merhum Müftü Mete’yi rahmetle andı ve kendisiyle 15 yıl İskeçe Müftülüğünde birlikte çalıştığını belirtti.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ise, merhum Müftü Mete ile birlikte 15 yıl boyunca Batı Trakya Türk Azınlığını temsil ettiklerini ve azınlığın bir çok meselesiyle uğraştıklarını dile getirdi ve Ahmet Mete’nin sözü ve özü bir olan bir insan olduğunu kaydeden Şerif, “Müftümüz Mete çalışkan ve dürüst bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin.” İfadelerini kullandı.

Anma törenine Türkiye’den gelen önceki dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop da yaptığı konuşmada, Türkiye olarak Batı Trakya Türk Azınlığının her zaman yanında olduklarını dile getirdi ve bu nedenle azınlığa hizmet eden merhum Müftü Ahmet Mete’nin vefatının yıl dönümünde Batı Trakya’da olduklarını ifade etti. Müftü Mete için ailesi ve tüm Batı Trakya Türklerine başsağlığı dileyen Şentop, merhum Müftü Mete’yi her zaman hizmetleriyle ve çalışkanlığıyla hatırlayacaklarını dile getirdi.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/muftu-mete-kabri-basinda-anildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir