İngiltere Bakanı, Tacikistan ve Türkmenistan’ı ziyaret edecek

İngiltere’nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Leo Doherty enerji güvenliği, iklim işbirliği ve ticari bağların güçlendirilmesi alanlarında bu ülkelerle iş birliğini daha da güçlendirmek için Tacikistan ve Türkmenistan’ı ziyaret edecek.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan, Tacikistan’a yapacağı ilk resmi ziyarette Orta Asya’nın en büyük barajı olan Nurek Barajı’nı ziyaret edecek. İngiltere’nin deneyiminin Tacikistan’ın temiz ve güvenli enerjiyi güvence altına almasına ve iklim risklerini ele almasına yardımcı olma konusunda oynayabileceği rol hakkında konuşacak.

Türkmenistan’daki yetkililerle yapılacak müzakerelerin ana konuları, bölgedeki iklim değişikliğiyle mücadele çabalarını yoğunlaştırarak metan emisyonlarını azaltma konuları olacak.

Doherty ayrıca kültürel bağları güçlendirme olasılığını teşvik ederek, dünyanın en büyük el dokuması halısının sergilendiği Türkmen Halı Müzesi’ni ziyaret etmeyi planlıyor.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/ingiltere-bakani-tacikistan-ve-turkmenistani-ziyaret-edecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir