TİKA’dan Senegal’de Engelli Çocukların Mesleki Eğitimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), işitme engelli kimsesiz çocuklara çömlekçilik eğitimi veren Senegal’deki Colombin Derneğine ekipman ve donanım desteğinde bulundu.

Senegal’de engelli ve kimsesiz çocuklara yönelik mesleki eğitim programları düzenleyen Colombin Derneğine atölyelerde kullanılmak üzere 3 çömlekçi tornası ve 1 çamur/kil işleme makinesi temin edildi.

Türkiye’den getirilen atölye ekipmanları ile makinenin yanı sıra dernekte barınan çocuklar için ranza desteğinde bulunuldu.

Teslim törenine Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Senegal Cumhurbaşkanı Danışmanı Aissatou Cisse, Ouakam Belediye Başkanı Abdoul Azız Gueye ve dernekte meslek öğrenen çocuklar katıldı.

Burada konuşan Büyükelçi Sağman, TİKA ve Dakar Yunus Emre Enstitüsünün bir süredir derneğe destek verdiğini söyledi.

Senegal’de engelli gençlere yönelik mesleki eğitim programlarının yetersizliğine dikkati çeken Büyükelçi Sağman, TİKA’nın temin ettiği ve Senegal’de bulunamayan bu makinelerin engelli çocukların motor becerilerinin gelişmesinde önemli rol oynayacağını dile getirdi.

Sağman, Türkiye’nin 2016’dan 2021’e kadar birçok gelişmiş ülkeyi geride bırakarak dünyada en fazla kalkınma yardımı yapan ilk 6 ülke arasında yer aldığını anımsatarak, bu yardımların iletilmesinde TİKA’nın önemli rol oynadığını kaydetti.

Dakar’ın Ouakam semtinde 2002’de kurulan dernek, 20 yılı aşkın süredir aileleri tarafından terk edilmiş engelli çocuklara hem çömlekçilik mesleğini öğretiyor hem de onlara barınma imkanı sunuyor.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27dan_senegal_de_engelli_cocuklarin_mesleki_egitimine_destek-76397

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir