Türkmenistan Devlet Başkanı ŞİÖ Üye Devletleri Devlet Başkanları Konseyi’ne katıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Şangay İşbirliği Teşkilatı (ŞİÖ) Devlet Başkanları Konseyi’nin video konferans yöntemiyle düzenlenen 23. toplantısına katıldı. Türkmenistan Devlet Başkanı toplantıya onur konuğu statüsünde davet edildi.

Katılımcı ülkelerin liderlerinin toplantısında, Örgütün geçen yılki faaliyetlerinin sonuçları özetlendi, çalışmalarının öncelikleri ve ana yönleri belirlendi, bölgesel ve küresel gündemin en acil sorunları masaya yatırıldı.

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün bu yılki başkanlığını Hindistan Cumhuriyeti yürütüyor. Hindistan Başbaknı Narendra Modi’ye daveti için teşekkür eden Türkmenistan Devlet Başkanı Kazakian Cumhurbaşkanı’nı ŞİÖ dönem başkanlığı, İran Cumhurbaşkanı’nı örgüte üye olması, Belarus Cumhurbaşkanı’nı ise örgüte üye olmak için sürecin başlaması dolayısıyla tebrik etti.

Örgüt ile ilişkiler, uluslararası işbirliği stratejisinin önemli bir parçası olduğunu kaydeden Türkmenistan Devlet Başkanı ŞİÖ ile ekonomik projelerde yer almak istediklerini belirtti.

Türkmenistan, ekonomi, yatırım, ulaşım, enerji ve diğer alanlardaki projeler ile ilgilendiğini kaydeden Türkmenistan Devlet Başkanı siber ve biyogüvenlik alanında siyasi ve diplomatik işbirliği, mevcut kıtalararası ve bölgesel ulaşım ve geçiş koridorlarının yenilerinin oluşturulması, iklim değişikliği, enerji işbirliği alanlarda bir dizi önerilerde bulundu.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-devlet-baskani-sio-uye-devletleri-devlet-baskanlari-konseyine-katildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir