Üzerlik otunun binbir derde faydası!

Arkeologlar için kıymetli bir bitki olan Üzerlik Otu, kazılar sonucu gün yüzüne çıkmıştır. Kazıya başlayan arkeologlar, bu bitkiyi keşfeder. Kalıntıların olduğu ve günümüzde mezarlıklarda da yetişen üzerlik otunun faydaları saymakla bitmiyor.

Türk basınında yer alan habere göre, eski yerleşim yerlerinde sıklıkla görülen üzerlik otu, fosforik topraklarda yetişmekte.  Fosforu bol üzerlik bitkisinin insan beynini sorunlardan arındırması ve insanın ruhsal temizliğine yönelik kullanımı ise eski çağlardan beri bilinen ve şamanlarca dini ayin ve ritüellerde kullanılmasına yol açmıştır.

Günümüzde de üzerlik otunun kaynatılarak içilmesi veya buharının solunum yoluyla alınmasıyla insan ruhsal sorunlarına çare bulunacağı herbalistler tarafından önerilmektedir.

Bu bitki eski çağlardan beri şifa bitkisi olarak kullanılmaktadır. Arkeologlar tarafından keşfedilen bu bitki insan vücudu için bolca kalsiyum ve fosfor deposu…

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/uzerlik-otunun-binbir-derde-faydasi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir