Türkmenistan, Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin toplantısına katıldı

Taşkent’te Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nce “Özbekistan’da iş ve yatırım fırsatları” konulu toplantı düzenlendi. Etkinlikte Türkmenistan’ı Ticaret ve Sanayi Odası Daire Başkanı Kemal Veliyev temsil etti.

Türk Devletleri Teşkilatı’na (TDT) üye Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan ile gözlemci ülkeler Türkmenistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ticaret ve sanayi odaları üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda Özbekistan Gençlik ve Spor Bakanı Atham İkramov, TDT Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman ve Türk Yatırım Fonu Başkanı Baghdad Amreyev de hazır bulundu.

Toplantıda Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği üyelerinden ticari, ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi, ticaret, sanayi ve girişimcilik alanlarında ikili ve çok taraflı ortaklıkların güçlendirilmesine ilişkin raporlar dinlendi.

Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği, üye devletler arasında ticaret, yatırım, ulaştırma, enerji, turizm, kültürel ve insani alışveriş de dahil olmak üzere çok taraflı işbirliğini genişletmek için etkili bir platformdur.

Etkinlik kapsamında ayrıca Türk devletleri iş çevrelerinin B2B formatında görüşmeleri de gerçekleştirildi.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-turk-ticaret-ve-sanayi-odalari-birliginin-toplantisina-katildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir