Brüksel’e Avrupa Helenizm Vakfı’nı (EHF) Kurdular

Yunanistan’dan bir hamle geldi, Avrupa Helenizm Vakfı (EHF) Brüksel’de kuruldu.

Avrupa Helenizm Vakfı’nın başkanlığına, Brüksel’deki Yunan cemaatinin Başkanı aslen Kavala’nın Kariani köyünden olan ekonomist Filippos Kotsaridis (Filippos Koçaridis) getirildi.

Avrupa Helenizmi Vakfı’nın hedefleri.

EHF, Yunan diasporasını birleştirmek ve Avrupa devletlerinin karar alma merkezlerinde diaspora Helenizminin dinamik varlığını güçlendirmeye ve sağlamlaştırmaya yardımcı olmak için kurulmuştur.

EHF’nin hedefi, Yunan kültürünün korunması ve tanıtılması, Yunan diasporası ve her Avrupa vatandaşı için Yunan dilinin ve Yunanca eğitiminin korunması ve yayılması, Avrupa kurumlarıyla işbirliği içinde Yunanlıların çıkarlarının savunulmasıdır.

Ayrıca, EHF duyurusunda belirtildiği gibi, çabalar aynı zamanda bu kurumların yurtdışındaki Yunanlılar için geleneksel olarak oynadıkları önemli rolü yeniden canlandırmaya ve ön plana çıkarmaya da odaklanacak.

Avrupa Helenizm Vakfı, diğer şeylerin yanı sıra, kültürel etkinlikler ve değişik eylemler düzenleyerek, eğitim programları sağlayarak, Yunan diasporasına odaklanan tematik günler ve sempozyumlar düzenleyerek ve aynı zamanda Avrupa’daki Yunan kurumlarına yardım sağlamak için kaynaklar bularak, Avrupa Helenizm Vakfı’nın amacı; Kültürel olarak birleşmiş bir Avrupa bağlamında Yunan ve Avrupa vatandaşları arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve yaygınlaştırmak olacaktır.

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

 

Başkan-Filippos Kotsaridis, Başkan Yardımcısı Dr. Bakolas Dimitrios, Başkan Yardımcısı Donas Aleksios, Sekreter Kansızoğlu Paraskevi, Sayman Dr. Goudoulas Thomas, Üye Theodoridis Seta, Üye Kipas Athanasios, Yedek Üye Myriounis Vasilios.

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/bruksele-avrupa-helenizm-vakfini-ehf-kurdular/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir