Türkmenistan üst düzey spor müsabakaları düzenlemeye hazır

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Başkan Yardımcısı ve Asya Bisiklet Konfederasyonu Başkanı Osama Al Shafar’ı kabul etti.

Пбкъжьуву, bisiklet sporu alanında işbirliği alanları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Devlet Başkanı’nın da belirttiği gibi, Türkmenistan, modern spor ve eğlence kompleksleri, çok işlevli stadyumlar ve spor okullarının inşası ile spor ve rekreasyon hareketinin gelişimine büyük önem vermektedir.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Asya Olimpiyat Konseyi tarafından 2017 yılında Aşkabat’ta başarıyla düzenlenen 5. Asya Salon ve Dövüş Sanatları Oyunlarını memnuniyetle kaydetti. Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un vurguladığı gibi, Türkmenistan bisikletin çeşitli disiplinlerinde büyük uluslararası yarışmalar düzenlemek için tüm koşullara sahiptir ve Aşkabat Olimpiyat köyünde modern bir kapalı bisiklet parkuru kullanma olasılığını değerlendirmeye hazırdır.

Buna karşılık, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Başkan Yardımcısı ve Asya Bisiklet Konfederasyonu Başkanı Usam Al Shafar, Türkmenistan’ın spor müsabakaları organizasyonundaki deneyimine dikkat çekti.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ust-duzey-spor-musabakalari-duzenlemeye-hazir/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir