“Görevimiz Egemenliğimizi ve Ulusal Kimliğimizi Her Gün ve Pazarlık Konusu Olmaksızın Savunmak”

Yunanistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Dışişleri Bakanlığının devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Egemenliğimizi ve ulusal kimliğimizi her gün ve pazarlık konusu olmaksızın savunmak görevimizdir.”

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın devir teslim töreninde göreve başlayan yeni Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Egemenliğimizi ve ulusal statümüzü her gün ve müzakere edilemez bir şekilde savunmak bizim görevimizdir. Tam olarak yapacağımıza söz veriyorum. Yunan dış politikası, uluslararası hukuka dayalı, Birleşmiş Milletler Şartı ilkelerinden ilham alan ve bölgesel işbirliği ve istikrarı amaçlayan bir ilkeler politikası olmuştur ve öyle kalacaktır. Bugün dünyanın savaş sonrası mimarisini yöneten bu ilkelere, fırtınalı jeopolitik gelişmeler birçok yönden meydan okuyor. Bu adımdan şunu iletmek isterim ki, hem ben şahsen hem de Başbakan kendimizi milli çıkarlarımıza sahip çıkma ruhuyla ülkenin hizmetine sunacağız.” İfadelerini kullandı.

Dendias’a da teşekkür eden Gerapetritis, “ülkenin güvenliğinin, refahının ve ülkemizin uluslararası prestijinin güçlenmesiyle sonuçlanan bakanlıktaki tartışmasız başarılı dönemidir. Yunan devletinin temelleriyle iç içe olan bir Bakanlık kurumu olan Dışişleri Bakanlığı’nı devralmak büyük bir onurdur.

Bu son derece önemli ve zor projeyi hayata geçirme çabamda, üç önemli şahsiyete sahip olma şansına ve zevkine sahibim: Yunanistan diplomasisinde son derece uzun bir süre görev yapmış, ülkemizin ABD Büyükelçisi Bayan Aleksandra Papadopulu. Bugünden itibaren Dışişleri Bakan Yardımcısı tarafından üstlenilen dış politika konularında derin bilgi birikimine sahip kritik pozisyonlarda görev yapmıştır.

Dışişleri Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığı gibi süreklilik gerektiren kritik görevlerde, devletin bekası ve devamlılığını ve dış politikanın devamlılığını ifade edecek şekilde Bakanlığın bağrından gelen Bakan Yardımcıları bulunmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığındaki başarılı rotasını ekonomik diplomasi ve dışa dönüklük alanında sürdürecek olan ve yatırım sektörünün uluslararası gelişimi alanında 30 yıldan fazla çalışmış Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragogiannis’i de memnuniyetle karşıladı. Bakan Gerapetritis, “Görev süresi boyunca, tam olarak uyguladığı bir kalkınma ve dışa dönük gündemin belirli hedeflerini belirledi ve uygulamaya devam edecek. Dedi.

Son olarak, kamu diplomasisi ve diaspora Helenizm portföyüne sahip olacak olan Bakan Yardımcısı Giorgos Koçiras ile ilgili de şunları dile getirdi:

“Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Avrupa hukuku doktoru olan Koçiras benim öğrencim ve kendi çocuklarının ilerlediğini görmek her öğretmen için büyük bir onur ve bugün o benim ortağım. Sayın Koçiras, uluslararası işbirliği ve insan hakları konularından sorumlu Adalet Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Yunanlılar için her yerde ve diasporanın çıkarlarını desteklemek için son derece önemli bir portföyü üstleniyor. Aynı zamanda halkın ve ülkenin imajı için ciddi ve zor göreve hizmet edeceğine inanıyorum.

Dışişleri Bakanlığı’nın siyasi liderliğinin uygulaması istenecek olan çalışma, diplomatik teşkilat ve servis tarafından desteklenmediği takdirde başarıya ulaşamayacağı açıktır.

Yunan hükümetinin Yunanistan’daki ve yurtdışındaki pozisyonlarını destekleyen, üst düzey yöneticilerden oluşan, kendini aşan eğitimli ve uzmanlardan oluşan canlı bir diplomatik misyondur.

Sizi temin ederim ki, benim de Dışişleri Bakanlığı’nın hizmetindeki tüm siyasi liderlerle işbirliğim günlük ve acil olacaktır. Bu işbirliğini sabırsızlıkla bekliyorum ve bu sütuna dayanacağım.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/gorevimiz-egemenligimizi-ve-ulusal-kimligimizi-her-gun-ve-pazarlik-konusu-olmaksizin-savunmak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir