Hamaney’in yeğeni Molla rejimine rest çekti

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yeğeni, ülke genelinde yayılan protestolara destek verdiği videosunda, “Özgür insanlar, hükumetlerinize bu cani ve çocukları öldüren rejime destek vermeyi bırakmasını söyleyin. Bu rejim, temel aldığı hiçbir dini yükümlülüğü yerine getirmiyor” ifadelerini kullandı. Yabancı ülkelere İran’daki Molla rejimiyle ilişkilerine son verme çağrısı yapan Muradhani tutuklandı.

İran genelinde geniş yankı uyandıran Mahsa Amini protestoları tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde boy gösteren protesto etkinliklerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. İran rejimi karşıtı gösterilerde İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yeğeni Feride Muradhani sosyal medyada yayımladığı video ile gündem oldu.

HAMANEY’İN YEĞENİNDEN “İRAN’LA BAĞINIZI KOPARIN” ÇAĞRISI

Feride Muradhani, yayımladığı videosunda şu ifadelere yer verdi:

“Hitler, Mussolini, Çavuşesku, Kaddafi, Saddam Hüseyin ve son olarak Humeyni deneyimleri dünyanın başka türlü düşünmesini sağlamak için yeterli değil mi? Özgür insanlar, hükumetlerinize bu cani ve çocukları öldüren rejime destek vermeyi bırakmasını söyleyin. Bu rejim, temel aldığı hiçbir dini yükümlülüğü yerine getirmiyor. Gücü ve iktidarı elinde tutmak için hiçbir kuralı dinlemiyor”

FERİDE MURADHANİ TUTUKLANDI

Muradhani, “Özgür ve demokratik ülkeler, İran’daki temsilcilerini sembolik bir jest olarak geri çekmeli ve bu vahşi rejimin temsilcilerini ülkelerinden sürmeli” ifadesini kullanarak diğer ülkelere İran’la bağlantıyı kesmeleri için çağrıda bulundu. Muradhani, rejim karşıtı gösterilere destek vererek, “çocuk öldüren katil rejim” ifadeleri sonrasında tutuklandı.

15 BİN PROTESTOCUYA İDAM CEZASI VERİLDİ

İran Parlamentosu’nda 227 milletvekilinin imzasıyla 13 Kasım’da protesto gösterilerine katılan vatandaşlara ölüm cezası için onay verildi. Protestoya katılan 15 bin göstericinin idamına karar verildi. Bu kapsamda şu ana kadar 2 kişi idam edildi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/hamaney-in-yegeni-molla-rejimine-rest-cekti/461476/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir