Orta Asya ülkeleri ve Letonya’nın ulaştırma alanında işbirliği yapacak

Beş Orta Asya ülkesi ve Letonya, ulaştırma ve lojistik alanında işbirliğine ilişkin Ortak Beyanname imzaladı. Orta Asya ülkelerinin Letonya ile ulaştırma alanındaki çalışma grubu eşbaşkanları riga’da bir araya geldi. Taraflar arasında ikili ve çok taraflı görüşmeler gerçekleştirildi.

Görüşmelerin ardından Orta Asya ülkeleri ile Letonya arasında ulaştırma ve lojistik alanında işbirliğine ilişkin Ortak Beyanname imzalandı. Sözkonusu belge, Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı  Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı, Letonya Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı, Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanlığı, Özbekistan Ulaştırma Bakanlığı, Kırgızistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ve Tacikistan Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri tarafından imzalandı.

Resmi açıklamada, sürdürülebilir ticareti, ekonomik büyümeyi ve refahı teşvik etmenin bir temeli olarak Avrupa ile Asya arasında uluslararası ticaret ve bağlantıyı sağlamada ulaştırma ve lojistiğin önemli rolünü vurgulamaktadır.

Beyannamede, ayrıca Letonya lojistik hizmetlerinin karayolu, demiryolu, liman, hava, posta ve e-ticaret hizmetlerini kullanarak Orta Asya’yı Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Afrika’ya bağlama olanaklarına da öngörülmektedir.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/orta-asya-ulkeleri-ve-letonyanin-ulastirma-alaninda-isbirligi-yapacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir