BM Genel Sekreteri Aşkabat’taki Önleyici Diplomasi Merkezi’ne yeni başkan atadı

BM Genel Sekreteri António Guterres Gürcistan’li diplomat Kaha Imnadze’yi özel temsilcisi ve merkezi Aşkabat’ta bulunan BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi’nin (UNRCCA) başkanı olarak atandığını duyurdu.

BM Haber Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Gürcistan’lı diplomat Imnadze, Terörle Mücadele İcra Müdürlüğü’ne İcra Direktörü olarak atanan ve Genel Sekreter’in UNRCCA’nın özverisi ve liderliği için minnettar olduğu Moldova Cumhuriyeti’nden Natalia German’ın yerini aldı.

Kaha Imnadze diplomasi, kamu hizmeti ve ticaret alanlarında 30 yılı aşkın deneyime sahiptir. 1989 yılında ülkesinin diplomatik hizmetine girerek, yıllar içinde diplomasi, müzakere ve arabuluculuk ve siyasi risk değerlendirmesi alanlarında geniş deneyim kazanmıştır.

Bu zamana kadar Gürcistan’ın Kanada Büyükelçisi ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Daimi Temsilcisiydi. Daha önce 2013’ten 2022’ye kadar Gürcistan’ın BM Daimi Temsilcisi olarak görev yaptı. Ayrıca 10 yılını özel sektörde politik risk değerlendirmesi ve yatırım üzerine çalışarak geçirdi.

Imnadze, Tiflis Devlet Üniversitesi mezunudur. Gürcüce, İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/bm-genel-sekreteri-askabattaki-onleyici-diplomasi-merkezine-yeni-baskan-atadi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir