TİKA, Özbekistan’da “Bütünleşik Öğrenme ve Öğretme Modellerine Giriş” Eğitimi Verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Eğitim Öğretimi Destekleme Programı (EÖP) kapsamında 29 Mayıs – 03 Haziran 2023 tarihleri arasında Özbekistan’ın Andican şehrinde 152 öğretmen ve akademisyen katılımcıya “Bütünleşik Öğrenme ve Öğretme Modellerine Giriş Eğitimi” verildi.

Eğitim kapsamında Andican’ın 16 farklı bölgesinden gelen 152 katılımcıya fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında proje tabanlı öğretim modeli olan STEM eğitim modeli aktarıldı. Adını ünlü bilgin Özbekistanlı bilim insanı El Hârezmî’den alan “Hârezmî Eğitim Modeli” eğitimi kapsamında, bileşenleri olan problem çözmeye dayalı öğretim yöntemi, disiplinlerarası ders tasarımı, bilgi işlemsel düşünme becerisi, robotik ve oyun tasarımı, eğitimde mikro denetleyici kullanımı farkındalığı ve eğitimde yapay zekâ kullanımı alanlarında uygulamalar yapıldı. Problem çözmeye yönelik grup çalışmalarının yaptırıldığı ve 6 gün süren eğitim programı süresince öğretmenler gruplar halinde yaptıkları çalışmalarda problem çözümüne yönelik çeşitli projeleri geliştirdiler.

Özbekistan’ın Andican şehrinde düzenlenen programın açılışına Özbekistan Okul Öncesi ve Okul Eğitimi Bakanlığı Andican Vilayet Genel Müdürlüğü Resul Kerimov, TİKA Taşkent Koordinatörü Ali Rıza Tezcan, Z.M. Babür Evrensel Akademi Okulu Müdürü Nilüfer Haydarova ve Türkiye’den gelen eğitmenler katıldı. Kerimov konuşmasında, programın Andican bölgesinde ilk kez gerçekleştirildiğini vurgulayarak Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.

TİKA Koordinatörü Ali Rıza Tezcan ise Türkiye ile Özbekistan arasındaki tarihi dostluğa değinerek TİKA’nın Özbekistan’daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Programın 5. gününde Andican Vilayet Valisi Şuhratbek Abdurahmonov eğitimin gerçekleştirildiği okulu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Proje kapsamında öğretmenlerin edindikleri tecrübelerin son derece önemli bulduğunu ifade eden Abdurahmonov, projeyi takdirle karşıladığını belirtti.

Eğitimin son gününde ise katılımcılar, program boyunca yaptıkları eşyaları sergiledi. Seminerin ardından Özbek öğretmenlere katılım sertifikası takdim edildi.

 

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika_ozbekistan_da_butunlesik_ogrenme_ve_ogretme_modellerine_giris_egitimi_verdi-76100

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Büyük Müsellim’de Hırdellez etkinliği….

Gümülcine Yassıköy Belediyesi’ne bağlı Büyük Müsellim köyü, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneğinin organize edeceği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir