Türkmenistan ile Pakistan TAPI doğal gaz boru hattı projesini hızlandıracak

Pakistan’daki Türkmenistan Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Devlet Bakanı – Türkmengaz Devlet Kurumu Başkanı Maksat Babayev başkanlığındaki Türkmen heyeti Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’i ziyaret etti.

Görüşmede Türkmen tarafı, Türkmenistan ile Pakistan arasında büyük ölçekli ortak projelerin hayata geçirilmesi hakkında Başbakan’a bilgi verdi.

Başbakan Şehbaz Şerif, Pakistan Hükümeti’nin önemli rol oynayacak olan Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) doğal gaz boru hattı projesi ile Türkmenistan-Afganistan-Pakistan (TAP) enerji nakil hattı projesinin erken tamamlanmasına verdiği desteği yineledi.

Görüşmenin ardından Pakistan Başbakanı’nın katılımıyla TAPI doğal gaz boru hattı projesinin ortak hızlandırılmış uygulamasına ilişkin Plan’ın imza töreni gerçekleştirildi.

TAPI Ortak Uygulama Planı’nın imzalanması, her katılımcı ülke ve bir bütün olarak bölge için tarihi öneme sahip olan ulusötesi doğal gaz boru hattı projesinin tanıtımına yönelik önemli bir adımdır.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-pakistan-tapi-dogal-gaz-boru-hatti-projesini-hizlandiracak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir