Türkmenistan, Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleriyle ticaretini 4 ayda %9,2 artırdı

Türkmenistan ile Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri arasındaki 2023 yılının 4 aylık ticaret hacmi, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 9,2 arttı.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Hocamyrat Geldimyradov Avrasya Hükümetlerarası Konseyi toplantısına katıldı ve bu toplantıda yaptığı konuşmasında Türkmenistan ile Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri arasındaki işbirliğinden bahsetti.

Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleriyle ulaştırma sektöründe işbirliği potansiyelinden bahseden Türkmen heyeti başkanı, Türkmenistan’ın ulaşım ve lojistik altyapısını geliştirdiğini, modern yollar ve köprüler ağı inşa edildiğini kaydetti. Hazar Denizi kıyısında, gelişmiş bir altyapıya sahip Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı aktif olarak kullanılmaktadır. Ülke, gelişmiş bir hava trafiği ağına, uluslararası havaalanlarına ve demiryolu yollarına sahiptir.

Geldimyradov, “Orta Asya-Hazar-Karadeniz ve Orta Asya-Basra Körfezi ulaşım yolunun ortak geliştirilmesine hazırız” dedi.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-avrasya-ekonomik-birligi-ulkeleriyle-ticaretini-4-ayda-92-artirdi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir