Sayın Miçotakis! Biz Yunan Müslümanları Değiliz! Müslüman Türkleriz!

Κύριε Μητσοτάκη! Δεν Eίμαστε Έλληνες Μουσουλμάνοι! Είμαστε Mουσουλμάνοι Τούρκοι!

Yunanistan’da Yeni Demokrasi Partisi lideri Miçotakis “Proto Thema” gazetesinde yayımlanan röportajında, Gümülcine’de Türk Başkonsolosluğunu seçimlere müdahale etmekle suçladı.

Eski Başbakan ve Yeni Demokrasi Partisi (YDP) lideri Kiriakos Miçotakis, “Proto Thema” gazetesinde dün yayımlanan röportajında, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunun Rodop’taki SİRİZA milletvekili adayı Özgür Ferhat lehine müdahalede bulunduğunu ileri sürdü. Bununla da hızını alamayan Miçotakis, bir kez daha Batı Trakya Türk Azınlığı’na uydurmaca kimlik yakıştırarak “Yunan Müslmanlar” olarak adlandırdı.

YDP lideri Kiriakos Miçotakis “Rodop’ta gerçekten de Türk Başkonsolosluğu tarafından belirli bir aday (Özgür Ferhat) lehine açık bir müdahale vardı. Ve bu bir problem. Yunanistan’ın iç işlerine başka bir devletin karışmasına ortak olduğu için, öncelikle onu seçen partiyi ilgilendirmesi gereken bir konudur. Ve dikkat edin, Tüm azınlık milletvekillerinden veya tüm Müslüman azınlıktan bahsetmiyorum. Ne de olsa, yasalar önünde eşitliği hayata geçiren Konstantinos Miçotakis’in izinden giderek dini azınlığı destekledim.” İfadelerini kullanarak SİRİZA partisini suçladı.

Miçotakis söylemlerinde, “Yunan Müslümanlar, Hristiyan hemşerileriyle eşit fırsatlara sahip olduklarını hissetmeli ve bunun için gereken her şeyi yapıyoruz. Ancak bazıları onları Yunanistan’da sorun yaratmak için kaldıraç olarak görmek istiyor. Bu nedenle bazı partilerin tercihlerinde çok daha dikkatli olmaları gerekirdi.” dedi.

Buradan bir kez daha bu sözlerin sahibi olan Sayın Miçotakis’e hatırlatıyoruz! Biz Yunan Müslümanlar değiliz! Yunanlı olup da Müslüman olanlar tabii ki de var, ama onlar biz değiliz. Burada sapla samanı karıştırmamak gerekir. Kaldı ki Yunanistan’da bir deyim vardır oldukça yaygındır ve geçerlidir. Bunun da temeli Kiliseye bağlıdır. “Bu da şunu der, “Yunan olunmaz, Yunan doğulur”. Biz Batı Trakya’da Türk oğlu Türk doğduğumuza göre Yunanlı olamayız, zaten Yunanlı da değiliz. Bizler Yunanistan vatandaşıyız. Bu ülkenin vatandaşlarıyız. Dinimiz İslam, ırkımız da Türk’tür.

Batı Trakya’da asırlarca yaşayan bir Azınlık fertlerinin dini İslam’dır, ırkları da Türk oğlu Türk’tür! Bu gerçeği ne bir yasa, ne bir kalem ve zihniyet asla değiştiremez! Ya Kabul edeceksiniz! Ya Kabul edeceksiniz! Aksi halde Yunanistan’da medeniyetten, demokrasiden ve İnsan Haklarından asla bahsedemezsiniz.

Epir bölgesinde yaşayanlar Yunan da, İstanbul’da yaşayanlar Rum da biz Batı Trakya’da yaşayanların Türklüğünü neden kabul etmiyorsunuz, edemiyorsunuz? Sadece dini kimlik üzerinden gitmeye çalışıyorsunuz.

Bu kafayla bu ülke asla demokratik ve İnsan Haklarına saygın bir ülke sınıfında olamaz. Ayrımcılığı körükleyen bir sistem çökmeye mahkumdur. Değişin Sayın Miçotakis! Tam fırsat, ki sürekli değişimden bahsediyorsunuz. Ya değişin, ya da Azınlığa kimlik aramayı yakıştırmayı terk ediniz! Biz Türk doğduk! Türk olarak ölürüz!

Kırk Yıllık Kâni Olur Mu Yani!

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/sayin-micotakis-biz-yunan-muslumanlari-degiliz-musluman-turkleriz/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir