Türkmenistan Güney Kore şirketleri ile işbirliğine hazır

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Daewoo Engineering & Construction Co., Ltd. şirketinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Jong Won-ju’nu kabul etti.

Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın Kore Cumhuriyeti ile geleneksel dostluk ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine büyük önem verdiğini vurguladı.

Güney Kore şirketinin üst düzey yetkilisinin bu ziyareti iki ülke arasında önemli ortaklıklar için somut adımların atılması açısından önemli olacağı ifade edildi.  Bu bağlamda, önde gelen Koreli şirketlerin Türkmen pazarında başarılı bir şekilde faaliyet gösterdiği, gaz ve kimya endüstrileri de dahil olmak üzere büyük projelerin uygulanmasında yer aldığı kaydedildi.

Türkmenistan, özellikle fosfor, amonyak ve üre üretimi için tesislerin tasarımı ve inşası ile ilgili olmak üzere kimya endüstrisinin geliştirilmesine yönelik projelerin uygulanmasına ilişkin Koreli ortakların önerilerini değerlendirmeye hazırdır.

Kore’nin akıllı şehirlerin inşası ve yönetiminde gelişmiş deneyim, yüksek teknolojilerin kullanımı ve yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki başarılarının da ilgi çektiği ifade edildi. Ayrıca Türkmenistan, petrol ve gaz endüstrisinde yeni işbirliği alanlarını görüşmeye hazır.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-guney-kore-sirketleri-ile-isbirligine-hazir/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir