Türkiye’nin kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü dünya genelinde kutlandı

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI SONA ERDİ  

Onlarca farklı medeniyetin izlerini taşıyan, bereketli coğrafya ve zengin bir tarihten beslenen Türk gastronomi kültürü, 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası ile dünya genelinde kutlandı. Bu yıl 2. kere düzenlenen Türk Mutfağı Haftası’nda UNESCO tarafından “Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” ilan edilen Hatay’ın yerel yemeklerine yer verildi; Türk yemek kültüründeki sürdürülebilirlik ve sıfır atıklı üretim alışkanlıklarına odaklanıldı.

 

Türk Mutfağı Haftası, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenleniyor. Türkiye’nin dünya çapındaki diplomatik görevlileri, Hatay mutfağının kendine özgü lezzetlerini tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve sosyal medya kampanyaları gerçekleştirdi.

Türk Mutfağının Kadim, Sürdürülebilir Gelenekleri

Düzenlenen etkinliklerde katılımcılar yerel malzemeler ve geleneksel pişirme teknikleriyle hazırlanan, kadim ve sürdürülebilir Türk mutfağını yakından deneyimlediler. Aynı zamanda Türk mutfağının zengin biyoçeşitliliğini ve farklı yeme içme trendlerine cevap verebilecek donanımı ve potansiyelini keşfetme imkânı buldular. Etkinlikler kapsamında Türk mutfağının birlik-beraberlik duyguları etrafında şekillenen yeme-içme ritüelleri ve kültürel açıdan sürdürülebilirliği de mercek altına alındı. Etkinliklerde Türk kahvesi, Türk çayı ve lokum ikramıyla da Türk mutfağının tüm yönleriyle deneyimlenmesi sağlandı.

 Türk Mutfağının Kadim, Sürdürülebilir, Sıfır Atık, Sağlıklı ve Zamansız Gelenekleri

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerin süresince katılımcılar, Hatay’ın yöresel yemeklerini yerel malzemeler ve geleneksel pişirme teknikleriyle hazırladı; kadim ve sürdürülebilir Türk mutfağını detaylı bir şekilde inceleme şansı buldu. Katılımcılar, aynı zamanda Türk mutfağının zengin biyolojik çeşitliliğini, değişen yeme-içme trendlerine cevap verebilme potansiyelini öğrenme fırsatını buldu. Katılımcılar, Türk mutfağının sürdürülebilir ve sıfır atık yaklaşımına dayalı pişirme metodolojisini uygulamalı olarak da deneyimlediler. Sağlıklı ve zamansız tarifler, katılımcıları birlik ve beraberlik duyguları ve kültürel sürdürülebilirlik etrafında yapılandırılmış Türk yeme içme ritüelleri etrafında birleştirdi. Etkinlik boyunca Türk kahvesi, Türk çayı ve lokum ikramı yapılırken; katılımcıların Türk mutfağının pek çok farklı lezzetini deneyimlemesi de sağlandı.

 Medeniyetler Sofrası: Hatay

Bu yıl Türk Mutfağı Haftası’nın yurtdışı etkinliklerinde yer verilen özel menüsü, Hatay mutfağı lezzetlerine adandı. Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alan Hatay, Türkiye’nin özgün mutfaklarıyla dikkat çeken şehirleri arasında yer alıyor. Hatay mutfağı, Akdeniz ikliminin hâkim olduğu bereketli topraklarda yetişen tahıllar, baklagiller, sebzeler, meyveler, yöreye has otlar ve baharatlarla kaliteli zeytinyağının eşsiz bir sentezi niteliğinde.

Tarihi boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış şehrin lezzet mirası, kendine özgü kahvaltısı ve yüzlerce farklı yemeği ile dikkat çekiyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında hazırlanan Hatay menüsünde ise biberli ekmek, zeytin salatası, humus, kısır, tepsi kebabı ve künefe yer aldı

https://turkishcuisineweek.com/tr/anasayfa

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkiyenin-kadim-ve-surdurulebilir-mutfak-kulturu-dunya-genelinde-kutlandi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir