Aşkabat’ta AGİT Merkezi’nin yeni binasını açıldı

Türkmenistan’a resmi ziyarette bulunan AGİT Genel Sekreteri Helga Maria Schmid ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Hajiyev, Türkmenistan Hükümeti tarafından Aşkabat’ta ücretsiz olarak sağlanan AGİT Merkezi’nin yeni binasının açılışına katıldı.

Törene Türkmenistan’da akredite yabancı büyükelçilikler ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile ulusal ve uluslararası medya katıldı.

Uluslararası Atavatan Türkmenistan Dergisi’nin de katıldığı açılış töreninde AGİT Genel Sekreteri Helga Maria Schmid yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu binanın açılmasıyla AGİT Merkezi, kendi yetkisi altındaki ihtiyaçlarını ve görevlerini daha iyi karşılayabilecektir, bu nedenle sınır yönetimi, bölgesel bağlantı, çevre koruma ve diğer konularında Türkmenistan’ı desteklemeye devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Hajiyev, “Aşkabat’taki AGİT Merkezi’nin yeni binası, ortaklığımıza ve ortak değer ve hedeflerimizin desteklenmesine önemli bir katkı sağlıyor” dedi.

Aşkabat’taki AGİT Merkezi Başkanı John MacGregor, kendilerine bina tahsis edildiği için Türkmenistan yetkililerine şükranlarını dile getirdi. “Bu, ev sahibi ülkenin AGİT ile işbirliği konusundaki iyi niyetinin ve bağlılığının bir kanıtıdır” dedi.

Aşkabat’taki AGİT Merkezi, 1999 yılında kurulmuştur.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/askabatta-agit-merkezinin-yeni-binasini-acildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir