Çin’in Orta Asya ile ticareti düzenli artıyor

Bu yılın ilk dört ayında, Çin’in dış ticareti, belirsiz dış talep, ticari riskler ve diğer zorluklara rağmen daha dinamik bir büyüme gösterdi.

Xinhua ajansının haberine göre, Çin Halk Cumhuriyeti Gümrük Genel İdaresi Çin’in toplam ithalat ve ihracatı bu dönemde yıllık % 5,8 artışla 13,32 trilyon yuan’a (yaklaşık 1,92 trilyon $) yükseldiğini belirtti.

Özellikle Orta Asya’nın beş ülkesi olan Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan ile ülkenin ticaret cirosu %37,4 arttı.

2022 yılında Çin ile Orta Asya ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 31 yıl önce diplomatik ilişkilerin kurulduğu dönemdeki ticaret rakamlarından 100 kat daha fazla olan 70,2 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

18-19 Mayıs tarihlerinde Xi’an’da yapılacak olan Orta Asya-Çin zirvesinde, sınır ötesi e-ticaretin geliştirilmesine yönelik beklentiler de dahil olmak üzere ticari ve ekonomik işbirliği konularına özel bir önem verilecektir.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/cinin-orta-asya-ile-ticareti-duzenli-artiyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir