Haydar Aliyev doğumunun 100. yıldönümünde Aşkabat’ta anıldı

Azerbaycan’ın Aşkabat Büyükelçiliği, Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yıldönümü onuruna bir resepsiyona ev sahipliği yaptı.

Azerbaycan’ın Aşkabat Büyükelçiliği, 10 Mayıs’ta kutlanan Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yıldönümü münasebetiyle tören düzenledi. Bu vesileyle Bakü diplomatik misyonu, Türkiye, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan Büyükelçileri ve diplomatları ile diğer konukları yeni idari binasına davet etti.

2023’ün Azerbaycan’da Haydar Aliyev Yılı ilan edilmesiyle birlikte elçilik binasında da tören düzenlendi. Resepsiyonda konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Türkmenistan Büyükelçisi Hasan Zeynalov, seçkin bir siyaset ve devlet adamı, Azerbaycan halkının milli lideri, bağımsız Azerbaycan devletinin kurucusunun hayatının ana sayfalarından kısaca bahsetti.

Zeynalov ayrıca Azerbaycan halk şairi Zalimhan Yagub’un Haydar Aliyev’e ithaf ettiği “Sonsuzluk Destanı” adlı şiir kitabının Türkmence baskısının yakında tanıtılacağını da duyurdu. Yıldönümü münasebetiyle bir ağaç dikme kampanyası da düzenleyecek olan büyükelçilik, önümüzdeki ay bir konser programı organize edilecek.

Resepsiyonda, izleyicilere Haydar Aliyev’in hayatını anlatan kısa film gösterildi.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/haydar-aliyevin-dogumunun-100-yildonumunde-askabatta-anildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir