Türkmenistan Dışişleri Bakanı Cenevre’deki SPECA bakanlar toplantısına katıldı

Dışişleri Bakanı Raşid Meredov başkanlığındaki Türkmen heyeti, bir dizi önemli uluslararası etkinliğe katılmak ve uluslararası kuruluşlarda toplantılar yapmak üzere Cenevre’ye çalışma ziyaretinde bulundu.

Türkmenistan heyeti, Birleşmiş Milletler Orta Asya Ekonomileri Özel Programına (SPECA) katılan ülkelerin bakanlar toplantısına katıldı.

Forumda yaptığı konuşmada Bakan Meredov, SPECA’nın faaliyetlerini daha da geliştirmek için bir dizi öneride bulundu. Türkmenistan’ın 2019 yılında ileri sürdüğü SPECA sekretaryasının oluşturulması yoluyla kurumsal olarak güçlendirilmesi önerisinin önemi vurgulandı.

Türkmen tarafı ayrıca SPECA’nın proje ve program faaliyetlerinin uygulanması için gerekli yeni mali kaynakların oluşturulması çağrısında bulundu. Bu kapsamda Türkmenistan’ın SPECA Çok Taraflı Taşımacılık Fonu’nun kurulmasına ilişkin önerisi desteklenmiştir.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-disisleri-bakani-cenevredeki-speca-bakanlar-toplantisina-katildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir