Macaristan Cumhurbaşkanı 2024’te Türkmenistan’ı ziyaret etmeyi planlıyor

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalina Novak, güven mektubunu devlet başkanına sunan Türkmenistan’ın Macaristan Büyükelçisi Hemra Amannazarov ile yaptığı görüşmede 2024 yılında Türkmenistan’ı ziyaret etme arzusunu dile getirdi.

Türkmenistan’ın Macaristan Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Novak, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekerek, Macaristan Cumhurbaşkanlığı İdaresi, Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı’nın sorumlularına bir sonraki ziyaretin hazırlıklarını düşünmeleri talimatını verdi.

Görüşmede Türkmen diplomat, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov adına Macar Cumhurbaşkanı’na en içten selamlarını ve en iyi dileklerini iletti.

Hemra Amannazarov, Katalina Novak’a Türkmenistan’ın kazanımları hakkında bilgi verdi, üst düzeyde temasların teşvik edilmesine ilgi gösterdiklerini kaydetti.

Türkmenistan ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkiler Mayıs 1992’de kuruldu. Macaristan Cumhuriyeti, 1991’den beri Avrupa Konseyi üyesi ve 2004’ten beri Avrupa Birliği’nin tam üyesidir.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/macaristan-cumhurbaskani-2024te-turkmenistani-ziyaret-etmeyi-planliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir