3 ülkeyi birleştirecek karayolu inşa edilecek

Kazakistan, uygun bir teklif gelmesi halinde Rusya ve Türkmenistan ile Hazar Denizi’nin doğu kıyısı boyunca bir otoyol inşa etme konusunu görüşmeye hazır. Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakan Yardımcısı Almaz Idyrysov Rus basınına yaptığı açıklamasında dile getirdi.

Kazak yetkili  “Bakanlık, ilgili taraflarca ön müzakerelerin başlatılması durumunda Hazar Denizi’nin doğu kıyısı boyunca bir otoyol inşa edilmesi konusunu görüşmeye hazırdır.” dedi.

Aynı zamanda, Hazar Denizi’nin doğu güzergâhın kesintisiz iletişim kurulmasına olanak sağlayacağını ve ülkeler arasındaki ulaşım potansiyelini artıracağını kaydetti.

Kazak Bakan Yardımcısı, bu güzergah üzerindeki Kazak tarafının şu anda “Atırau – Rusya Federasyonu sınırı” karayolunun yeniden inşası için çalışmalar yürüttüğünü açıkladı.

Bu proje, Rusya Başkanı Mihail Mişustin’in Türkmenistan’a gerçekleştirildiği ziyarette dile getirilmişti. Rusya tarafı bu proje ile ilgili Mayıs ayında düzenlenecek Rusya – İslam dünyası: KazanForum toplantısında Türkmenistan ile Kazakistan yetkilileri ile bu konuyu görüşmek istiyor.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/3-ulkeyi-birlestirecek-karayolu-insa-edilecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir