Afganistan’da Düzenlenecek Badminton Turnuvası Öncesi TİKA’dan Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan Milli Badminton Federasyonu’na destek vererek, 170 badminton oyuncusu için spor malzemesi desteğinde bulundu.

Futbol ve kriketin ardından Afganistan’da yoğun ilgi gören badminton sporuna, TİKA tarafından verilen destek ile oyuncu, hakem üniformaları, puan yansıtıcı, badminton raketleri ve topları, badminton matı vb. malzemeler temin edildi. Bu sayede, Afgan gençlerinin uluslararası standartlarda faaliyetlerini yapabilmeleri sağlandı.

TİKA tarafından temine dilen spor malzemelerinin teslim törenine; T.C. Kabil Büyükelçilik Müsteşarı Emre Manav, Askeri Ataşesi Vekili Binbaşı Levent Polat, TİKA Kabil Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Güngör, Afganistan Badminton Federasyonu Başkanı İrşadulhak Sadiqi, Afganistan Spor ve Beden Eğitimi Milli Olimpik Komitesi Basın İşleri Sorumlusu Atal Muşwanay, Afganistan Bilgi ve Kültür Bakanlığı Gençlik Bakan Yardımcısı Hazratullah Şarifi, badminton oyuncuları, sporseverler, medya mensupları ve diğer misafirler katıldı.

Büyükelçilik Müsteşarı Manav, Türkiye olarak Afganistan halkının yanında olduklarını, hayatın sağlık, eğitim ve spor alanları ile birlikte her yönüne önemli dokunuşlar yapmak istediklerini belirtti.

TİKA Kabil Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan da Afganistan gençlerinin spor alanlarında ciddi kazanımlar elde edeceğine inandıklarını ve dünyaya normalleşmiş bir Afganistan yüzünü göstermek istediklerini ifade etti.

Afganistan Badminton Federasyonu Başkanı İrşadulhak Sadiqi, Türkiye bir kez daha Afganistan halkının yanında olduğunu gösterdi. Sadiqi, “Afgan gençleri diğer tüm spor dallarında olduğu gibi badminton alanında da dünya ile yarışır hale gelecektir.” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından, oyuncular için hazırlanan malzemeler dağıtılarak düzenlenecek badminton turnuvasına tüm sporseverler davet edildi.

Badminton turnuvası düzenlenecek

TİKA ve Afganistan Milli Badminton Federasyonu iş birliğinde başkent Kabil’de, 7-14 Mayıs 2023 tarihleri arasında milli badminton turnuvası ve milli takım seçmeleri düzenleneceği açıklandı.

Afganistan’da çeşitli sebeplerden dolayı 2,5 yıldır badminton müsabakalarına ara verilmişti.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/afganistan%27da_duzenlenecek_badminton_turnuvasi_oncesi_tika%27dan_malzeme_destegi-75519

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir