Dendias: “Olumlu Havayı Riske Atmayalım”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’tan, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na “Olumlu havayı riske atmayalım” mesajı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mısırlı mevkidaşı Sami Sukri ile Atina’da yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Ege konusunda aidiyeti belli olmayan adalar, ihlaller, hava sahası meselesi var. 6 mil üzerinde, 10 mil talepleri var. Kara sularının 6 milden 12 mile çıkarılması konusunda bazı söylemler oluyor.” sözlerine yanıt verdi.

Dendias , “Seçim öncesi dönemlerde, seçim öncesi ihtiyaçların baskısı altında, kritik dış politika konularını kamuoyu tartışmasına dahil etmeye çalışmak anlaşılır bir durumdur, ancak Yunan-Türk ilişkilerinin seçim öncesi dönemde kullanılması yararlı değildir.

Ancak yaratılan bu iklime her iki tarafın da sahip çıkması gerektiğini defalarca dile getirdim. Çünkü seçimlerden sonra sadece bu şekilde var olan mesafeleri anlaşarak değerlendirelim.

Şimdi bu olumlu atmosferin ortasında müzakere etmek ve bunları nasıl çözeceğimize karar vermek zorundayız. Bence hepsini bir paket halinde çözmemiz gerekiyor çünkü birini çözüp diğerini çözmezsek gerilim devam eder. Biliyorsunuz bunlar birbiriyle bağlantılı problemler. Yani bir tanesini çözmek yetmeyebilir veya bu konularda siyasi risk alamayız demek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/dendias-olumlu-havayi-riske-atmayalim/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir