TİKA’nın yenilediği Sultan Murad Camii Bakan Ersoy’un katılımıyla açılacak

TİKA’nın yenilediği Sultan Murad Camii Bakan Ersoy’un katılımıyla açılacak

TİKA tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Üsküp’ün en önemli tarihi yapılarından biri olan Sultan Murad Camii, yarın Cuma namazında yapılacan törenle açılacak.

TİKA ve Üsküp Müftülüğü’nün organizasyonunda düzenlenecek açılış programına Türkiye’den T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, T.C. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’in katılması bekleniyor.

İslam Birliği tarafından açılışla ilgili şu açıklama yapıldı:

“KMC İslam Dini Birliği, yarın 07.04.2023 tarihinde Cuma namazı sırasında, İslam Birliği, Türkiye Cumhuriyeti İşbirliği ve Kalkınma Ajansı – TİKA ve Üsküp Müftülüğü’nün organizasyonunda, 1436 yılında inşa edilen Üsküp şehrinin en eski camilerinden biri olan TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan Sultan Murat Camii’nin törenle yeniden hizmete verileceğini kamuoyuna bildirmektedir.

Bu törene ev sahibi olarak İslam Birliği Başkanı Reisul Ulema H. Hz. Şakir ef. Fetai, Üsküp Müftüsü Dr. Kenan ef. İsmaili ve Türkiye Cumhuriyeti’nden T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, T.C. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, T.C. Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, TİKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt ve T.C. Din İşleri Müşaviri Mustafa Bodur, müftüler, din görevlileri, yurt içinden ve yurt dışından misafirler katılacaktır.”

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/tika-nin-yeniledigi-sultan-murad-camii-bakan-ersoy-un-katilimiyla-acilacak

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir