Bir Başarı Daha, Matematik Festivali’nde Birinci Oldular

Yunanistan Sanat ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Yunanistan 3. Çevrim İçi Matematik Festivali’nde başarılarıyla birincilik sırasına oturdular.

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla “Matematik her yerde” başlığıyla Yunanistan Sanat ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Yunanistan 3. Çevrim İçi Matematik Festivali’ne katıldı.

Yarışmaya ilişkin okul idaresi tarafından şu açıklama yapıldı:

“Okulumuz öğrencileri, öğretmenleri Karolina Konstantinidu Grigorias, Mehmet Mustafa  ve Aydın Halil işbirliği ile Pisagor Teoremi vesilesiyle bir video hazırlayıp matematiksel sembolleri notalarla yorumlayarak seslendirdiler.

Öğretmenler akıl hocası olarak hareket ettiler, öğrencilere ilham kaynağı oldular, deneyimlerle beslediler ve öğrenmeyi ilgi çekici hale getirdiler.

Didaktik eylemle ilgili yeni uygulamalarla yapılan deneyler, geleneksel öğretimden problem çözmenin ve keşfederek sorgulayıcı öğrenmenin baskın bir rol oynadığı bir öğretime geçişe yol açtı.

Problem çözme ve keşfederek öğrenmenin baskın bir rol oynadığı bir öğretimde, öğretme eylemiyle ilgili yeni uygulamalarla yapılan deneyler, geleneksel öğretimden dönüşüme yol açtı.

Katılımları sayesinde, okullarının kültürünü değiştirmeye katkıda bulunarak olumlu iklimini ve kolektiflik duygusunu güçlendirmeyi başardılar.

Katılan öğretmen ve öğrenciler, öğrenci merkezli, enerjik, deneyimsel, işbirlikçi ve kimliğe sahip bir okulu hayal ettiler ve bunu oluşturdular.

Bu çalışma sayesinde insanların düşündüğü, hissettiği, problemlere yaklaştığı ve etkileşimde bulunduğu farklı modlar ortaya çıkıyor.

Okulumuzun projesi olumlu eleştiriler aldı ve katılan tüm okullar arasında birinci oldu.

Festivalin olduğu 5 ve 6 Nisan günlerinde Yunanistan’ın önemli bilim insanlarından ABD Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden Bilgisayar Bilimi Profesörü Manolis Kelli ve müzisyen Yannis Zuganelis öğrencilere konuşma yaptılar. Öğrencilere matematiğin sanatta ve özellikle müzikte yararlılığını göstermek isteyen şarkı armağan ettiler.”

Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti ve okul idaresi, Yunanistan 3. Çevirim İçi Matematik Festivali’nde okulu temsil eden ve birincilik getiren öğrencilere ve onları hazırlayan öğretmenlerine teşekkür etti.

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir