Gençler Sorunlarını Yetkililere Aktarma Fırsatı Buldu

Cumartesi 08 Nısan 2023 01:08

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka ile Kosova Parlamentosu KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, Empati Derneği’ni ziyaret etti.

Empati Derneği Yönetim Kurulu ve Gençlik Komisyonu üyeleri ile bir araya gelen Büyükelçi Angılı, Bakan Damka, Başkonsolos Doğan ve Milletvekili Jılta; gençlerin çeşitli konulardaki soru, sorun ve taleplerini dinlediler.

Özellikle YTB kontenjanları ve Türkçe eğitimdeki sorunlar ile çözümlerinin konuşulduğu görüşmede, aktif bir şekilde toplum yararına çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının önemine değinildi.

Büyükelçi Angılı ve beraberindeki heyeti derneklerinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Empati Derneği Başkanı Onur Kovaç, Kosova Türk toplumuna mensup gençlerin çeşitli alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde ödüller aldıklarına vurgu yaparken, Türkiye Cumhuriyeti devletinin desteği sayesinde gençlerin bu başarılarının katlanarak artacağına olan inancını dile getirdi.

Empati Derneği çatısı altında gençlerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Büyükelçi Angılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova ve Kosova Türk toplumuna yönelik desteğinin her zaman devam edeceğini vurguladı. Büyükelçi Angılı ayrıca, gençlerin meslek seçimi konusunda dikkatli davranmaları gerektiğini ve meslek seçimleri hem Kosova’daki iş olanakları hem de kendi yetenek alanlarını kapsayacak şekilde yapmaları gerektiğini savundu.

Empati Derneği’nin, mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği “Doğru Meslek Parlak Gelecek” Projesi başta olmak üzere çok faydalı projelere imza attığını belirten Bakan Damka; KDTP olarak, gençlerin ve toplumun faydasına olan her çalışmayı desteklemekte kararlı olduklarını vurguladı.

Türkçe eğitimde, ders kitaplarındaki eksiklik başta olmak üzere var olan tüm sorunların kademeli bir şekilde çözülmeye devam ettiğini belirten Bakan Damka, gençlerin de her konuda yanlarında olmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,78677

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir