Türkiye ile Türkmenistan arasında eğitim alanında işbirliği geliştiriliyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, başkent Aşkabat’ta Türkmenistan Eğitim Bakanı Gurbangül Atayeva ile son derece faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk basınında yer alan habare göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a gelen Yusuf, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yusuf, Türkmenistan Eğitim Bakanı Gurbangul Atayeva ile görüştüğünü ve bu görüşmenin son derece faydalı olduğunu, iki ülke arasında eğitim alanında yeni bir açılım yapacaklarını ifade etti.

Türkiye Bursları hakkında bilgi veren Yusuf, “Türkiye bursları, Türkiye’nin uluslararası markalarından biri. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı tarafından yönetiliyor ve dünyanın dört bir yanından başarılı öğrenciler seçilerek Türkiye’nin bütün şehirlerindeki önemli üniversitelere yerleştiriliyor.” dedi.

Türkiye’de 12 binden fazla aktif Türkmen öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Yusuf, “Türkmenistan nüfusu ile mukayese edildiğinde bu çok yüksek bir rakam. Türkmenistan’da yurt dışına giden öğrencilerin tercih ettiği ülkeler bakımından da Türkiye 2. sırada bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Yusuf, Türkmenistan Kültür Bakanı Atageldi Şamuradov ile de bir araya geldiklerini ve iki ülke arasında kültürel anlamda iş birliğini geliştirecek çalışmalar yapacaklarını aktardı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkiye-ile-turkmenistan-arasinda-egitim-alaninda-isbirligi-gelistiriliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir