Türkmenistan ile Özbekistan arasında siyasi istişareler yapıldı

Başkent Aşkabat, Türkmenistan ile Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları arasında siyasi istişarelere ev sahipliği yaptı.

Tarafların heyetlerine Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyor Saidov başkanlık etti.

İstişareler sırasında ikili işbirliğinin mevcut durumu ve beklentileri, siyasi ilişkilerin genişletilmesi ve daha önce varılan anlaşmaların uygulanması bağlamı da dahil olmak üzere pratik içerikle doldurulması konuları ele alındı.

Diplomatlar, ikili ilişkiler, karşılıklı ilgi alanına giren güncel uluslararası ve bölgesel sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunmak için düzenli siyasi istişareleri sürdürme konusunda anlaştılar.

Bölgesel düzeyde ülkeler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinde Orta Asya Devlet Başkanları İstişari Toplantılarının önemine işaret edilmektedir.

Ticaret ve ekonomik işbirliği alanında, son yıllarda ticarette önemli bir artış memnuniyetle kaydedilmiştir.

Bölgeler arasındaki doğrudan ticari ve ekonomik bağların derinleştirilmesinin ve bölgeler arası etkinlik ve toplantıların sürdürülmesinin önemine dikkat çekildi. Aynı zamanda, sınır ticaret bölgelerinin potansiyelinin tam olarak kullanılması uygun görülmüştür.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-ozbekistan-arasinda-siyasi-istisareler-yapildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir