Kurti Boş Yere Övünüyor, Vuçiç’in Kosova Ziyaretini Durduramaz

Cuma 31 Mart 2023 11:55

Sırbistan Hükümetinde Kosova Ofisi Şefi Petar Petkoviç,  Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin  Sırbistan Başkanı Aleksandar Vuçiç’in Kosova’ya ziyaretini  engelleyemeyeceğini söyledi.

Petkoviç, “ Kurti boş yere övünüyor, çünkü  böyle bir şey için o sorulmuyor, bu konuyu düzenleyen bir anlaşma var” dedi.

 Petkoviç, “Albin Kurti’nin Belgrat’tan herhangi bir imza ve onay almadan döndüğü Ohri’deki anlaşmaya ilişkin tedirginliği her geçen gün artıyor. Bu nedenle, kendisine böyle bir şey sorulmadığı için Başkan Aleksandar Vuçiç’in Kosova ziyaretini durdurabileceği konusunda boşuna övünüyor”.

 “Ohri’de daha önce varılan tüm anlaşmaların uygulanması konusunda net bir anlaşmaya varıldı, bu sebepten  resmi ziyaretler anlaşması da buna dahildir ve resmi Priştine  engellemek değil, Belgrat’ın yetkilileri için bunu göz önünde bulundurmalıdır” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği’nin arabuluculuğuyla Kosova ve Sırbistan arasındaki teknik diyalog çerçevesinde, iki ülke 1 Aralık 2014’te yürürlüğe giren resmi ziyaretler konusunda bir anlaşmaya vardı.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,78535

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir