Türkmenistan yeni uçağını teslim aldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov liderliğinde, ülkenin sivil havacılığının geliştirilmesi yönünde sistematik çalışmalar yürütülmektedir. Aşkabat Uluslararası Havaalanına yeni kargo uçağının getirilmesi bunun açık bir teyidi olmuştur.

Türkmenistan Havayolları Ajansı ilk Airbus kargo uçağını teslim aldı. Türkmenistan Devlet Başkanı’nın imzaladığı kararname kapsamında Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı’nın TürkmenHavayolları Ajansı ile Fransa’nın Airbus S.A.S. şirketi arasında 2 adet “P2F” tipi “Airbus 330-200” kargo uçağının satın alınmasına ilişkin sözleşme imzalanmıştı.

Bu sözleşme çerçevesinde ilk kargo uçağı teslim alındı. Bu tür kargo uçağı ilke defa Orta Asya bölgesinde kullanılmaktadır.

Böylece, belirlenen görevlerin yerine getirilmesine katkı sağlamak üzere tasarlanan, 60 ton taşıma kapasiteli ve 13 bin kilometreden fazla uçuş menziline sahip yeni kargo uçağı, ülke havacılık sektörünün teknik altyapısını daha da güçlendirecek.

Bu tür ikinci kargo uçağı yakın gelecekte ülkeye teslim edilecek.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-yeni-ucagini-teslim-aldi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir