Türkmenistan heyeti İİT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katıldı

16-17 Mart 2023 tarihlerinde Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Haciyev başkanlığındaki heyet, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 49. toplantısına katıldı. Moritanya İslam Cumhuriyeti’nin başkenti Nouakchott’ta düzenlenen toplantıya, örgüte üye ülke temsilcileri iştirak etti.

Toplantı çerçevesinde siyasi, ekonomik, kültür ve eğitim gibi güncel konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerde barış, güvenlik ve sürdürülebilir kalkınmanın güçlendirilmesi ile devletler arası işbirliğinin etkinleştirilmesi konular da görüş alışverişinde bulunuldu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısında kapsamında Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Haciyev  ile İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hissey Brahim Taha arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Türkmenistan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı ile işbirliğine büyük önem verilirken, ortaklığın daha da geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca görüşmede Türkmen heyeti Ahal bölgesinin idari merkezi olan Arkadag şehrinin inşaatı hakkında detaylı bilgi verdi. İnşaat projesinin “akıllı şehir” konseptinden yola çıkarak ekolojik normlar dikkate alınarak yürütüldüğü özellikle vurgulandı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-heyeti-iit-disisleri-bakanlari-konseyi-toplantisina-katildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir