Azınlık okullarının önemi anlatıldı…

İskeçe Müftülüğü, İskeçe Türk Birliği, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından düzenlenen “İlkokul Eğitiminin Önemi ve Aile” konulu etkinlik, 7 Mart Salı günü gerçekleştirildi.

İskeçe Türk Birliği’nde yapılan etkinlikte, Batı Trakya Türk azınlık eğitiminin önemine vurgu yapıldı. Etkinlikte, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara selamlama konuşması yaptılar. Konuşmalarda azınlık okullarının kötü ve kalitesiz olduğu yönünde bazı çevreler tarafından bir algı oluşturulduğu, azınlık çocuklarının bilinçli ve planlı olarak azınlık okullarından uzaklaştırıldığı, azınlık insanının da bu durum karşısında duyarlı olması gerektiği ifade edildi. Azınlık okullarının, Batı Trakya Türklerinin uluslararası anlaşmalarla kendisine sağlanan bir kazanım olduğunu belirten kurum başkanları, bu okulların Batı Trakya Türk toplumunun kendi kültür ve kimliğini yaşatma, aynı zamanda bilimsel anlamda değerli ve yetenekli insanlar yetiştirme konusunda son derece önemli olduğunu kaydettiler.

Ağırlıklı olarak öğrenci annelerinin katıldığı etkinlikteki konuşmalarda, azınlık okullarının Batı Trakya Türk Azınlığı için vazgeçilmez olduğu belirtildi.

Kurum başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından başlayan ve İTB Asbaşkanı Sevil Şerifoğlu’nun yönettiği panelde; Okul Öncesi Öğretmeni Elvan Kahya “Dil Nedir, Anadilde Eğitimin Önemi”, Okul Öncesi Öğretmeni Dilber Kahya “Anadilin Çocuklar Üzerindeki Olumlu Etkileri”, Psikolog Sevkan Tahsinoğlu “Çocuklarda Aidiet Duygusu” konularını ele aldılar.

Bu arada, İskeçe Müftülüğü Din Görevlisi İlter Meço azınlık okullarının kapatıldığı Rodos’taki Türklerin durumunu ve yaklaşık dört yıl görev yaptığı adada başından geçen bazı olayları anlattı.

Yapılan sunumlarda Batı Trakya Türk Azınlık çocuklarının azınlık okulunda eğitim almasının gerek bireysel gerekse toplumsal anlamda önemine ve gerekliliğine vurgu yapıldı. Konuşmacılar, öğrencilerin azınlık okullarına kaydedilmesi çağrısında bulundu.

Etkinlik, katılımcıların soruları ve etkinlikte yer alanların yaşadıkları olay ve tecrübeleri aktarmalarıyla devam etti.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/azinlik-okullarinin-onemi-anlatildi/

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir