Kreş, Yol ve Meydanlara Daha Fazla Kadın İsimleri Verilsin

Çarsamba 08 Mart 2023 16:31

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Priştine Belediyesi’ne, sokaklara kadınların   daha fazla ismi verme çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başkentte Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, ülkedeki yolların sadece 9.8%’ine kadınların adının verildiğini söyledi.

“Bu yaklaşımı değiştirmeli ve imkanlar dahilinde daha fazla sokağa kadınların isimlerini vermeliyiz, çünkü onlar bizi tarih boyunca onurlandırdılar, biz de onları onurlandırmalıyız. Kreşlere, sokaklara, meydanlara isim verirken de bu yolu izleyelim. Tüm kadınları haklarını talep etmeye davet ediyorum, çünkü ancak o zaman hak ettiğinizi alırsınız.” şeklinde konuşan Osmani, 8 Mart’ın kadın haklarıyla daha fazla angajeliği gerektiren bir gün gibi hatırlanması hizmetinde olmasını talep etti.

“Kosova’daki her kadına hak ettiği şekilde değer verilmesi ve saygı duyulması için kadın ve erkek birlikte çalışalım.” dedi diğerleri arasında Cumhurbaşkanı Osmani.

Priştine Belediye Başkanı Përparim Rama ise bu belediyenin “cinsiyet eşitliğinde büyük başarılar elde ettiğini” söyledi.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,78086

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir