Çekya Milli Savuma Heyeti Meriç Bölgesinde Askeri Unsurları Ziyaret Etti

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı ile Çekya Savunma Bakanlığı arasında işbirliği derinleştirilecek.

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’nın, Milli Savunma Politikası ve Uluslararası İlişkiler Genel Müdürlüğü (GDPEADS), faaliyetleri kapsamında, Yunanistan ile Vişegrad Grubu olarak adlandırılan Orta Avrupa ülkeleri Çekya, Macaristan, Polonya , Slovakya gibi ülkeler arasındaki ikili savunma ilişkilerini güçlendirmek için bir girişimde bulundu.

Özellikle, Yunanistan ve Çekya Cumhuriyeti Savunma Bakanlıkları Savunma Politikası Genel Müdürlüklerinden, Yunanistan Savunma Bakanlığı Milli Savunma Politikası ve Uluslararası İlişkiler (GDPEADS) Genel Müdürü Dr. Konstantinos Balomenos ve Çek mevkidaşı Dr. Martin Riegl ve beraberindeki heyet ile birlikte Meriç (Evros) bölgesindeki askeri birliklerinden bazılarını ziyaret etti.

Ziyaretin amacı, 2020 yılının Şubat-Mart aylarında Yunanistan-Türkiye sınırında yaşanan mülteci krizine yönelik, Çekya heyetini söz konusu krizle başa çıkmak için izlenen süreç hakkında sahada bilgilendirmek, Türkiye’nin yasa dışı göçü sürekli olarak araçsallaştırdığı ileri sürülerek göç sorunuyla ilgili mevcut durumu bizzat sahada anlamak olduğu belirtiliyor.

Bu bağlamda bölgedeki ziyaretlerini tamamlayan heyet, Dr. Konstantinos Balomenos ve mevkidaşı Dr. Martin Riegl, heyetleriyle birlikte Atina’daki Milli Savunma Bakanlığı karargahında ikili istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda; Yunanistan ile Çekya Cumhuriyeti arasındaki ikili savunma ilişkilerinin derinleştirilmesi ve NATO ve AB çerçevesinde işbirliğinin güçlendirilmesi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin daha geniş jeopolitik ortam üzerindeki etkisinin analizi, Batı Balkanlar ve Doğu Akdeniz’deki güvenlik durumu gibi konuların ele alındığı belirtiliyor.

Yapılan ikili istişarelerin sonunda, iki ülke arasındaki istisnai düzeydeki savunma işbirliğini kabul eden iki Savunma Politikası Direktörü, jeopolitik durumu vurgulamak amacıyla hem askeri hem de siyasi düzeyde ortak bir eylem çerçevesi çizme konusunda anlaştılar. İki ülkenin Avrupa, Balkanlar ve Doğu Akdeniz’deki rolüne dikkat çektiler.

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/cekya-milli-savuma-heyeti-meric-bolgesinde-askeri-unsurlari-ziyaret-etti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir