Göstericiler Atina’da Eski Parlamento Binası Önünde Minibüs Yaktı, Polisle Çatıştı

Başkent Atina başta olmak üzere birçok kentte son on yılın en yoğun katılımlı gösterileri gerçekleştirildi. Atina’da toplanan on binlerce gösterici Parlamentonun önüne geldi.

Daha önce Propilea meydanında toplanan göstericiler, Yunan şair Yannis Riços’un “Yokluğun Şekli” adlı şiirinden “Ölü çocuklar asla evlerini terk etmez…” dizelerinin okunmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra “Tempe raylarında ölü sayarız, patronların kazançlarına giden kurbanlar” sloganları atıldı. Binlerce grevci, “Tempe’deki gerçek suçlularının örtbas edilmemesini” talep etti. Tempe’de yaşananların, Yunanistan Devlet Demiryolları’nı (OSE) özelleştiren son yıllardaki tüm hükümetlerin damgasını taşıyan, önceden belirlenmiş bir suç olduğuna vurgu yapıldı.

Göstericiler, demiryolu güzergahlarında insan yaşamının güvenliği konusunda büyük eksiklikler ve boşluklar bırakarak demiryolunu adeta terk eden hem Yeni Demokrasi hükümetinin hem de tüm hükümetlerin sorumluluklarının suç olduğuna işaret ettiler.

Daha sonra kalabalık grup, Atina’daki Propilea Meydanı’ndan Sindagma Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Tempi’deki trajik kazanın kurbanları için düzenlenen büyük toplantının ardından bir süre önce Atina’nın merkezinde olaylar patlak verdi. Parlamentonun önünde önlem alan çevik kuvvet güçlerine yüz maskeli gruplar molotof kokteyli ve taş atarak saldırdı. Bir anda ortalık savaş alanına döndü. Çevik kuvvet ekipleri göstericilere ses ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Bunun sonucu gruplar parlamento etrafında bulunan caddelere kaştılar çevik kuvvet ekipleri göstericileri oraya kadar takip etti.

Göstericiler daha sonra eski Parlamento binası önünde bir minibüsü ateşe verdi. Bazı kafeteryaların camlarını kırdı.

 

 

 

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/gostericiler-atinada-eski-parlamento-binasi-onunde-minibus-yakti-polisle-catisti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir