Lukaşenko: NATO, Rusya’yı dizginleme bahanesiyle potansiyel çatışma sahasını ele geçiriyor

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Zirvesi’nde konuşan Lukaşenko, NATO’yu doğu kanadında yürüttüğü askeri faaliyetler nedeniyle eleştirdi.

Belarus lideri, “Rusya ve müttefiklerinin sözde saldırgan tutumunu dizginleme bahanesiyle, ABD ve diğer NATO ülkelerinin KGAÖ’nün batı sınırlarındaki, yani bizim sınırlarımızdaki askeri varlığı planlı bir şekilde artırılıyor. Batı NATO’nun doğu kanadına asker, silah ve askeri teçhizat sevk etmeye devam ediyor. NATO’nun harekat ve muharebe eğitimi faaliyetlerinin yoğunluğu artıyor. Bu, potansiyel çatışma sahasının ele geçirilmesi değil de nedir?” ifadelerini kullandı.

NATO’nun öngörülebilir gelecekte Rusya ve Belarus karşıtı faaliyet vektörlerini artırdığını ve bu iki ülkeyle tüm temaslarını kendi inisiyatifiyle kestiğini anımsatan Lukaşenko, bu nedenle Rusya-Belarus Birlik Devleti’nin aldığı ortak bölgesel güç konuşlandırma kararının mevcut tehditlere verilen en doğal tepki olduğunu vurguladı.

Tek kutuplu dünya düzeni sisteminin geri döndürülemez bir şekilde geçmişte kaldığının altını çizen Lukaşenko, “Bu süreç, uluslararası ilişkiler sisteminde derinliği ve kapsamı bakımından sınırsız, dünyanın her yerinde pek çok sinir ucu bulunan bir krizi kışkırtıyor. Maalesef bu sinir uçlarının bir kısmı, KGAÖ’nün sorumluluk alanı da dahil olmak üzere Avrupa ve Avrasya coğrafyasında bulunuyor” dedi.

Kaynak : © Sputnik

Kaynak sayfa Kaynak : https://tr.sputniknews.com/20221123/lukasenko-nato-rusyayi-dizginleme-bahanesiyle-potansiyel-catisma-sahasini-ele-geciriyor-1063766750.html

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi düzenlendi

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlendi. Türkmenistan Devlet Haber Ajansının (TDH) haberine göre, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir