Atina’dan 50 Kamyonetle 110 Ton Yardım Malzemesi Tekirdağ’a Götürüldü

“Hep Birlikte Başarabiliriz” sloganı ve Atina Eyaleti Başkanlığı girişimiyle Atina bölgesindeki Belediyeler, Türkiye’deki depremzedelere destek olmak için 50 kamyonet ile 110 tonun üzerinde toplanan insani yardım gönderildi.

Türkiye’de meydana gelen 2 büyük depremin ardından harekete geçen Yunanistan’daki STK’lar ve Yerel Yönetimler tarafından afetzedeler için toplanan yardım malzemeleri 50 araçtan oluşan konvoyla Türkiye’ye gönderildi.

Yunanistan’da toplanan tıbbi gereçler, battaniye ve ısınma malzemelerinden oluşan 48 araçlık konvoy Atina’dan yola çıkarıldı. İpsala Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapan konvoydaki yardım malzemeleri Tekirdağ’a getirilerek AFAD, depolarına indirildi.

Atina Sivil Savunma Bölge Müdürü Kokkalias Vasilis, Türk milletine yardım için geldiklerini belirterek, “Bu büyük depremden dolayı bu bizim görevimiz tabi ki gelmek. Buraya 20 saatlik bir yoldan geliyoruz. Devamlı da yardımlar gelmeye devam edecektir. Araçlarımızda battaniye ve ısınmayla ilgili malzemelerin yanı sıra 5 araçta da tıbbi gereçler bulunuyor” dedi.

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/atinadan-50-kamyonetle-110-ton-yardim-malzemesi-tekirdaga-goturuldu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir