Osmani: Sınırları Koruması Yanısıra, KGG Askerleri Dost Ülkelere de Yardım Sunmaya Hazır

Salı 21 Şubat 2023 11:57

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Türkiye’de arama kurtarma operasyonuna katılan Kosova Güvenlik Gücü-KGG mensuplarına nişan verdi.

Bu törende, KGG mensuplarının aileleri  ve iki ülke büyükelçileri hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Osmani, Kosova Gü,venlik Gücünün  sadece Kosova sınırlarını korumaya değil, aynı zamanda başka ülkelere de yardım sunmaya hazır olduğunu kanıtladığını belirtti.       

Osmani, “Askerlerimiz, Türkiye depreminde  sağ kalanların bulunması ve yaralılara yardım sunulmasında aralıksız çalışmalara katılarak, arama-kurtarma operasyonlarına dahil olmuştur”.

 “Ordumuzun insani çabaları sadece halkımıza yardım etmekle kalmamış, devletimizin dostların yardımına koşma kapasitesini de ispatlamıştır. Eylemleri, ordunun yalnızca ulusumuzu dış tehditlere karşı koruma yeteneğine sahip olmadığını, aynı zamanda dost uluslara da destek sağlamaya kararlı olduğunu göstermiştir” dedi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı da ülkesinde yaşanan depremden sonra yardıma çıkan Kosova otoritelerine teşekkür etti.

Büyükelçi Angılı, “Halkımıza yapılan yardımlardan dolayı Kosova halkına minnettarız. Bu davranış, dostluğumuzun güçlü ve sağlam olduğunu gösteriyor, bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,77799

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir