Türkmenistan, Orta Asya Parlamentolararası Foruma katıldı

Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan Parlamentolar Odası başkanlarının katılımıyla Orta Asya Devletleri Parlamentolararası Forumu gerçekleştirildi. Bu foruma Türkmenistan Meclis Başkan Yardımcısı Gurbanmurat Aşırov katıldı.

Parlamento liderlerinin toplantı yeri tesadüfen seçilmedi. Türkistan şehri, Orta Asya ülkeleri halkları için kutsal, kültürel ve tarihi bir öneme sahiptir. Bölgenin parlamenterlerini bir araya getiren eşsiz platform, tek bir manevi ve kültürel alanın geliştirilmesine ilişkin güncel konuların ve parlamentolar arası ilişkilerin genişletilmesi olasılıklarının değerlendirildiği bir yer haline geldi.

Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, konuşmasına yıkıcı depremle sarsılan Türkiye halkına başsağlığı dileyerek başladı.

Maulen Ashimbaev konuşmasında meslektaşlarına Forum çalışmalarına verdikleri destek ve katılım için teşekkür etti ve parlamentolar arası diyaloğun güçlendirilmesinin Orta Asya ülkeleri arasındaki stratejik işbirliğinin derinleştirilmesi ve genişletilmesine ortak bir katkı olacağını vurguladı.

“Bugünkü Parlamentolar Arası Forum’un parlamenterlerin sistematik çalışmaları için etkili bir platform haline gelebileceğine inanıyorum. Parlamentolar Arası Forumu her yıl Orta Asya ülkelerinden birinde düzenlemeyi teklif ediyoruz. Ve sadece başkentlerde değil, halklarımız için kutsal, kültürel ve tarihi öneme sahip diğer şehirlerde de yapılabilir. Çok taraflı işbirliğimizin öncelikli alanları Türkistan Deklarasyonu’nda belirtilmiştir” dedi.

Foruma, Kırgızistan Jogorku Keneş Başkanı Nurlanbek Şakiyev, Özbekistan Senato Başkanı Tanzila Narbayeva, Tacikistan Namoyandagon Meclisi Başkanı Mahmadtoir Zokirzoda ve Türkmenistan Meclis Başkan Yardımcısı Gurbanmurat Aşırov katıldı.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-orta-asya-parlamentolararasi-foruma-katildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir