ABD Büyükelçiliği’nden Türkmenistan’a digital diplomasi işbirliği teklifi

Türkmenistan’ın yeni Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahri Bashimova, ABD’nin Aşkabat Büyükelçisi Matthew Klimow ile Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi.

Görüşmede Türkmenistan-Amerika ilişkilerinin siyasi, kültürel, insani ve diğer alanlarda geliştirilmesi konuları ele alındı.

Ayrıca, Türkmenistan’ın uluslararası platformlardaki güçlü faaliyetlerine dikkat çekildi, Türkmenistan Hükümeti’nin küresel bağlamda bir barış kültürünü teşvik etmek için tutarlı çalışması kaydedildi. Bu bağlamda Türkmenistan’ın girişimiyle kabul edilen BM Genel Kurulu’nun 2023’ü “Barışın Garantisi Olarak Uluslararası Diyalog Yılı” ilan etme kararının önemi ve güncelliği vurgulandı.

Tarafların eğitim, kültürel değişim, araştırma, tarihi ve kültürel anıtların korunması ve restorasyonu alanlarında uluslararası işbirliği alanlarında daha fazla işbirliğine devam etmeye hazır oldukları teyit edildi.

ABD Büyükelçiliği’nin bilgilendirme faaliyetleri, medya alanı ve dijital diplomasi alanlarında işbirliği önerileri değerlendirildi.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/abd-buyukelciliginden-turkmenistana-digital-diplomasi-isbirligi-teklifi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir