Türkmenistan’da 37 milyar manatlık yatırım öngörüldü

Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplantısında 2023 yılı Yatırım Programı onaylandı. Sözkonusu yatırım programı kapsamında 37 milyar 400 milyon manat düzeyinde yatırım yapılması öngörülmektedir.

Sözkonusu yatırımlaırn 20 milyar 800 milyon manatı üretim sektörüne, 16 milyar 600 milyon manatı ise sosyal amaçlı projelerin inşaasına yönlendirilecek.

Bu yatırımlar ile 1 milyon 58,5 bin metrekara ölçümündde konut inşa edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, Aşkabat’ta 160 yataklı Uluslararası Pediatri Merkezi, 500 yataklı Uluslararası Onkoloji Merkezi, Stomatoloji Merkezi ve 4000 kişilik Kültür Merkezi inşasına başlanacak.

Bunun yanı sıra Aşkabat2ta Türkmenistan Devlet Başkanlığı Akademisi’nin yeni binası, Parahat-7 semtinde 23 adet konut, 150 bin kübmetre kapasiteli su arıtma tesis hizmete açılacak.

En önemlisi Ahal vilayetinin yeni idari merkezi olan Arkadag şehri açılacak.

2023 yılında Ahal-Balkan ve Balkan-Daşoğuz yüksek gerilimli elektrik hattı, Aşkabat-Türkmenabat otobanının Tecen-Mari kısmı, 15 okul, 3 kreş ve diğer bir.ok mühendislik projeleri hizmete verilecek.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistanda-37-milyar-manatlik-yatirim-ongoruldu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir