Türkmenistan ile BAE ortak banka kuracak

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov Birleşik Arap Emirlikleri’ne ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Ziyaretin ilk gününde Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüşmelerde bulunuldu. Türkmen Lideri diğer üst düzey yetkililerle de görüşmeler yaptı.

Görüşmelerde  enerji sektöründe işbirliği, Türkmenbaşı ile Abu Dabi limanları arasındaki işbirliği ve yatırım işbirliği konuları ele alındı.

İki ülşke arasında 13 anlaşma imzalandı. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ile BAE Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu arasında kurulan Ortak İşbirliği Komitesi ve İş Konseyi, mevcut işbirliği potansiyelini gerçekleştirmede önemli bir rol oynamaktadır.

Türkmenistan Devlet Başkanı ayrıca, Türkmenistan gaz kimyası endüstrisini geliştirmeyi amaçladığından, önde gelen BAE enerji şirketleriyle işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu da duyurdu.

Akıllı şehirlerin oluşturulması, gelecek vaat eden bir başka işbirliği alanıdır. Şu anda Türkmenistan’da Ahal vilayetinin yeni bir idari merkezinin inşaatı devam ediyor ve şu anda son aşamada. Bu ya,am sitesi yenilikçi “akıllı şehir” konseptinin bir örneğidir. Ayrıca bir başka mega proje olan Aşkabat City projesi de yer almaktadır.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakanı, Savunma Bakanı, Dubai Emirliği Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum ile görüştü.

Görüşmede,  ortaklığın durumu ve genişletilmesinin yolları ele alındı. Özellikle, Dubai şehrinde (BAE) Türkmen halıları mağazasının açılması konusunda görüş alış-verişinde bulunuldu.

Türkmenistan ve BAE ortak banka kurabilir 

Türkmenistan Devlet Başkanı Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı İdari İşler Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyh Mansour Bin Zayed Al Nahyan ile görüştü.

Görüşmede, Türkmenistan ile BAE arasında ortak banka kurulmasına ve bu bankanın her iki ülkede şubelerinin açılması konusu görüşüldü.

Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın bunun için tüm imkanları yaratacağını belirterek bu öneriyi destekledi.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-ile-bae-ortak-banka-kuracak/

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir