Türk şirketi Türkmenistan’da 3 yeni sağlık merkezi inşa edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un Bakanlar Kurulu’nda imzaladığı kararname ile Türk şirketi Türkmenistan’da 2023 yılındaki ilk ihalelerini kazandı.

Türkmenistan’da enerjiden sağlığa, sanayiden tekstile kadar pekçok alanda büyük projelere imza atan Çalık Holding bünyesindeki Gap İnşaat firması, Aşkabat’ta 3 yeni sağlık merkezi inşa edecek.

Halihazırda, Aşkabat’ta rehabilitasyon ve fizyoloji merkezlerinin inşasını sürdüren Gap İnşaat firması 160 yataklı Uluslararası Pediatri Merkezi, 500 yataklı Uluslararası Onkoloji Merkezi ve Stamatoloji Merkezi inşa edecek.

Türk şirketi bu projelerin inşasına 2023 yılında başlayarak, sözkonusu projeleri 2026 yılında devlete teslim edecek.

Türkmenistan Sağlık ve İlaç Sanayi Bakanlığı ile bu sağlık merkezlerinin inşası için sözleşmelere imzalayacak olan Gap İnşaat şirketi, bu projeleri inşa ederken, personelin özel eğitimi, çevre düzenlemesi ile modern tıbbi ekipman, yedek parçalar ve sarf malzemeleri de sağlayacak.

 

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turk-sirketi-turkmenistanda-3-yeni-saglik-merkezi-insa-edecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir