Başbakan Kurti, Bu Zor Dönemde Prizren’de Türk KFOR’u Ziyaret Etti

Cuma 10 Şubat 2023 22:10

Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Savunma Bakanı Armend Mehaj, Prizren’deki Türk KFOR askeri üssünü ziyaret etti.

Başbakan Kurti ve Bakan Mehaj orada  Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Recai Yılmaz, Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ve Türkiye’nin Kosova Büyükelçi Yardımcısı Şeyda Aydın Çimenli ile Türkiye’nin Kosova Askeri Ataşesi Albay Çağdaş Akif Kahraman  tarafından  karşılandı.

Hükümet Başkanı Kurti ve Bakan Mehaj  bir kez daha Pazartesi günkü yıkıcı deprem kurbanları için taziyelerini ilettiler.

“Kosova Cumhuriyeti ve halkı Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin yanındadır ve desteğe en üst düzeyde hazırdır” dedi Kurti.

Kurti, Kosova Güvenlik Gücü kontenjanı, kentsel arama ve kurtarma uzmanları, acil tıp ve K9 birimlerinden oluşan ekip ile depremin vurduğu bölgelerde bulunduğunu söyledi.

Bu arada KGG’nin bir ekibi daha bu akşam Türkiye’deki bulunan KGG ekibine katılacak.

Türk halkına gönüllü ve insani yardımlar göndermeye başlayan dayanışma ve kurumsal desteğe Kosova  vatandaşları da katıldı. Başbakan Kurti, bu ziyareti sırasında en çok ihtiyaç duyulan bölgelere gönderilen yardımların toplanıp paketlenmesini yakından gördü.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,77603

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Abdullah Eren’ler Kolay Yetişmiyor

Batı Trakyalı bir Türk gazeteci olarak ben yazıma Yunanistan’da kulislerde konuşulanlarla başlamayacağım. Yazıma, kendimi bilgim …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir