29 Ocak Gençlik Çalıştayı Şahin’de büyük ilgi gördü…

İskeçe Müftülüğüne bağlı Genç Müftülük ekibinin 28 Ocak Cumartesi günü Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde düzenlediği “29 Ocak Gençlik Çalıştayı” büyük ilgi gördü.

İskeçe’nin değişik yerleşim yerlerinden 400 gencin katıldığı 29 Ocak Gençlik Çalıştayı’nda İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer konuşmacı olarak yer aldı.

Yapılan konuşmalarda dünden bugüne 29 Ocak olayları ve toplum üzerinde bıraktığı izler ile birlik, beraberlik ruhunun önemine değinildi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı yaptığı konuşmada, geçmişte yapılan baskılarla bugünkü baskılar arasında farklar olduğunun ancak baskıların halen devam ettiğinin altını çizdi.

Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer da konuşmasında, 29 Ocaklardan günümüze nasıl gelindiğini özetledi. Batı Trakya Türklerinin geçmişte olduğu gibi bugün de varlık mücadelesini aynı dinamizm ile devam ettirdiğini belirten Cengiz Ömer, bunun en büyük kanıtının da çalıstaya katılan gençlik olduğunu vurguladı.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemine değindi. Geçmişte yapılan mücadelenin ruhunda birlik ve beraberlik ruhunun yattığını belirten Müftü Trampa, bu muhafaza edildiği ve sürdürüldüğü ölçüde azınlığın varlık mücadelesinin daha çok anlam kazanacağını vurguladı.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, müftülük faaliyetleri çerçevesinde gençlere ayrı bir önem verdiğini belirterek, bundan sonraki süreçte de gençlere yönelik çalışmaların artacağını ifade etti. Trampa, gençlerden gelen önerilere her zaman açık olduklarını da sözleri ekledi.

Konuşmaların ardından her gruba 29 Ocak Milli Direniş’i yansıtan 40’ar farklı fotoğraf dağıtıldı ve gençlerden fotoğrafların arkasına duygularını yazmaları istendi. Böylece gençlere 29 Ocak’la ilgili duygularını dile dökerek diğer arkadaşlarıyla paylaşma imkanı verildi.

Etkinliğin sonunda katılımcılara İskeçe Müftülüğünün yayını olan Kardelen dergisinin ‘‘29 Ocak Milli Direniş Günü’’ konulu özel sayısı dağıtıldı.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/29-ocak-genclik-calistayi-sahinde-buyuk-ilgi-gordu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

İskeçe Müftülüğü Kurban kampanyasını başlattı…

İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile her yıl düzenlenen vekâletle Kurban kampanyası bu sene de başlatıldı. İskeçe …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir